Screen

Screen

dilluns, 23 de maig del 2016

Think Tank

Excel•lent llibre el de George Lakoff “No pienses en un elefante”, que permet obrir els ulls a una realitat desconeguda per la majoria de població: els think tanks, institucions amb clares derives ideològiques (malgrat sovint ho neguin), que treballen en el camp de la política cercant estratègies per afavorir els interessos dels grups de poder i de pressió econòmica i social que demanin els seus serveis.

No només treballen en l’assessoria de partits polítics o lobbies sinó que inicien moviments a tot nivell que duguin a crear els estats d’opinió o les necessitats que els hi siguin favorables, per tant són experts en l’exercici de “moure els fils” del sistema, tant de forma reactiva com proactiva, amb la finalitat d’assolir els objectius marcats.

Lakoff parla de l’Institut Rockridge com a think tank progressista que intenta modificar marcs de referencia inserits en la societat americana que afavoreixen les intencions republicanes de perpetuar valors reaccionaris i conservadors.

En aquest llibre l’autor mira de sintetitzar tots el seus anys de treball i recerca en el camp de la lingüística cognitiva, amb el propòsit de donar eines conceptuals als sectors més progressistes per mirar de desmuntar els argumentaris electorals de la dreta americana més arcaica.

Una obra que convida a reflexionar sobre la naturalesa i la honestedat del joc polític, amb totes les implicacions i les manipulacions que li són pròpies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

qué hi penses?