Screen

Screen

dilluns, 4 d’abril del 2016

Leibniz

Amb la lectura del document “Armand Mattelart (2002), Historia de la sociedad de la información. Barcelona. Paidós.” he descobert un aspecte que desconeixia de Gottfried Wilhelm Leibniz, com a precursor de la cibernètica i, com a conseqüència, de la societat del coneixement. 

Leibniz, un dels més gran filòsofs racionalistes del s.XVII, junt a Descartes, Malebranche o Spinoza, va treballar sobre els fonaments de la lògica amb la premissa que en la maquina es pot manifestar pensament, i per fer-ho va desenvolupar l'aritmètica binaria, creant el calculus ratiocinator. Certament de la seva visió del món (l'optimisme leibnizià) que afirma que aquest món és el millor dels mons possibles (un racionalisme, no obstant, que té com a base a Deu com a creador) se'n desprèn un entusiasme pel coneixement i la raó com a forma de tornar al ordre primigeni. 



La seva confiança inesgotable en l'abast de la raó humana i la brillantor de les seves aportacions al món de la ciència el fan una figura cabdal per entendre la gènesi de la societat actual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

qué hi penses?